راهنمای شستشوی فرش دستباف در منزل

سفارش کتاب از سایت کاواک
۳۰ بهمن ۱۴۰۲
پنل های پیامکی و انتخاب بهترین آن ها
۳ اسفند ۱۴۰۲
شستشوی فرش

نحوه شستشوی فرش

 شستشوی فرش

شستشوی فرش و جرم گیری توالت فرنگی یکی از کارهایی است که با فرا رسیدن عید نوروز اشخاص انجام می دهند و در این روزها بازار شرکت های قالیشویی داغ می شود. اما بعضی از افراد در منزل خود هر ماه فرش ها را با شامپو فرش می شویند تا آن ها را از گرد و غبار و آلودگی تمیز کنند.

اما آیا امکان شستن فرش در خانه وجود دارد؟ چطور می توانیم فرش های خود را بشوییم؟ نحوه شستشوی فرش چطور است؟ در این مطلب به این سوالات و دیگر سوالات احتمالی شما پاسخ می دهیم، پس تا پایان مقاله با ما همراه شوید.

برای شستن فرش در منزل باید فضای مناسبی داشته باشید. اگر فرش مورد نظرتان بیشتر از شش متر است و آپارتمان نشین هستید بهتر است شستن آن را به شرکت های قالیشویی واگذار کنید.

ولی اگر فضای خانه شما اجازه می دهد یا فرش شما کوچکتر است، می توانید با مصرف صحیح آب آن را در منزل خود بشویید.

ابتدا باید گرد و غبار فرش را بگیرید. برای این کار فرش را به خوبی بتکانید و با جارو دستی یا جاروبرقی آن را کاملا تمیز کنید. حواستان باشد ضربه شدید می تواند به تار و پود فرش صدمه وارد کند.

قبل از شستشو باید از رنگ پس ندادن آن اطمینان به دست آورید. نوع بافت فرش، دستبافت یا ماشینی بودن آن، مهم نیست چون پس دادن رنگ از کیفیت آن به شکل بارزی کم می کند. برای بررسی این موضوع یک پارچه یا دستمال نم‎دار سفید را روی سطح فرش بکشید. اگر پارچه رنگی شد، بهتر است از شرکت های قالیشویی کمک بگیرید.

استفاده از شامپو فرش :

زمانی که می خواهید روی فرش شامپو فرش بکشید از برس هایی استفاده کنید که بافتی نرم دارند. انواع سیمی یا زبر به ساختار فرش و تار و پود آن صدمه می زنند.

به هنگام انتخاب شامپو فرش سعی کنید انتخاب خود را براساس جنس فرش انجام دهید. برندهایی که درصد خاصیت اسیدی آن ها پایین است و جوهر نمک ندارند را در بالای لیست خرید خود قرار دهید.

برای تهیه محلول شستشو از آب ولرم استفاده کنید چون آب داغ بافت فرش را داغون می کند و آب سرد قدرت چندانی برای پاک کنندگی ندارد.

فرش را روی سطحی سفت و شیب بشویید تا آب اضافی از آن بیرون برود.

به هنگام شستشو از مواد شوینده قلیایی دوری کنید. استفاده از پودر شستشوی دستی، شامپو فرش، پودر صابون و مایع ظرفشویی را پیشنهاد می کنیم. استفاده از مواد قلیایی و حتی اسیدی باعث می شود که اثرات مواد شوینده از روی سطوح به خوبی پاک نشوند و بافت فرش صدمه ببیند.

در صورتی که کثیفی فرش زیاد نیست و لکه چربی ندارد می توانید از یک شوینده رقیق شده در ترکیب با آب استفاده کنید.

مرحله بعد از شستن آبگیری فرش است و بعد از آن می توانید توسط یک حوله تمیز پرزهای اضافی را بگیرید. در صورتی که فکر می کنید احتمال رنگ دادن فرش وجود دارد، فرش را چند ساعت به حال خود رها کنید تا رنگ به سایر بخش های آن نرسد.

اگر می خواهید فرش شسته شده را خشک کنید، آن را از پشت، دور از نور خورشید و در فضای آزاد پهن کنید. به هیچ وجه فرش را از جایی آویزان نکنید چون به بافت آن صدمه می زند. علاوه بر این استفاده از وسایل حرارتی و خشک کننده هم فراموش کنید چون اثر منفی دارند.

یکی از نکاتی که هنگام شستشوی فرش در خانه باید رعایت کنید این است که زمان پهن کردن فرش دو مرتبه نباید روی آن آب بگیرید چون باعث زرد شدن ریشه های فرش می شود.

پس از این که فرش خشک شد توسط یک برس آهسته روی آن بزنید تا طرح ها جای خود قرار بگیرند.

نتیجه نگهداری صحیح از یک فرش زیاد کثیف نشدن آن و شستن ساده تر فرش است.

برای نگهداری از فرش ها بهتر است آن ها را در جاهایی پهن کنید که رطوبت ندارند یا در معرض تابش مستقیم نور خورشید نیستند. هر دو این موارد به بافت فرش آسیب می زنند. اگر در جایی که نور مستقیم آفتاب وجود دارد مجبور به استفاده از فرش هستید، برای پنجره ها پرده های ضخیمی نصب کنید. با این کار سرعت پوسیدگی و از جلوه افتادن فرش را آهسته می کنید.

از سوی دیگر گذاشتن اجسام داغ مانند اتو روی فرش به آن صدمه می زند و بافت فرش دستخوش تغییر می شود و رنگ فرش تغییر می کند.

منبع : سایت کفساب باشی